Se lys i mørket!

I vinter opplevde jeg å få problemer med synet. Dette kom bokstavelig talt som «julekvelden på kjerringa». Midt under oppkjøringen til julefeiringen fikk jeg sterkt redusert syn, først på det ene øyet så på det andre, og det på selve julaften. Heldigvis var det god hjelp å få i vårt offentlige helsevesen, og jeg fikk operasjon slik at synet ble bevart. All honnør til dyktige leger og et system som tar vare på deg og informerer både om risiko og muligheter.

Det at jeg helt uten forvarsel fikk så store og omfattende helseutfordringer som i verste fall kunne gått utover livskvalitet og yrkesdeltakelse, gjør at jeg tenker på hvor fort det kan gå fra en er frisk og rask til en plutselig er pasient. Det har også fått meg til å innse hvordan de som jobber hos oss med nedsatt syn har det i sin hverdag. Vi skal være glade for at det finnes et godt helsevesen med dyktige leger som kan jobben sin. Men samtidig er det viktig å huske at vår bedrift er til for de som ikke alltid er så heldige å få et godt utfall av en akutt sykdom, eller på andre måter faller utenfor.

Det gikk jo heldigvis fint med meg og jeg er tilbake i full jobb uten noen varige mén. Jeg har faktisk fått bedre syn en jeg hadde før sykdommen rammet meg. Men jeg må innrømme at jeg tenker oftere på de som det ikke går så bra med, og jeg har fått større forståelse for de som har møtt på ulike helseutfordringer.

Livet kan være uforutsigbart og det skal små ting til for å sette et menneske ut. Midt i all uforutsigbarhet og utrygghet er vi her for at du skal få et godt tilbud. Vi i Allservice tror at alle kan, det handler bare om tilrettelegging, tilpassing og vilje.

Alle kan.

Innlegg av Ståle Johan Knutsen

SYNC